Matkomfort recenseras av familj i Stockholm

Matkomfort recenseras av familj i Stockholm

Här följer senaste omdömet av Matkomfort från tvåbarnsfamiljen som bor Söder om Söder. På Liljeholmskajen!

Blir du sugen på att testa Matkomfort? Klicka här för Matkasseguidens unika rabatt!

Leverans

Smidig leverans på söndagkvällen. Maten är ordentligt förpackad i en snygg låda. Råvarorna i sina ursprungsförpackningar, medan Matkomforts egna såser, kryddblandningar, bulgur etc är förpackade i genomskinliga plastburkar tydligt märkt ”måndag”, ”tisdag”, ”onsdag” osv. Överst i lådan låg ett vikbart receptkort med recept för veckans alla dagar.

+ Smidiga förpackningar med tydliga märkningar, men det allra bästa är det vikbara receptkortet. Överskådliga recept med tydliga instruktioner och tidsangivelser, samt med tips om hur man gör måltiderna mer barnvänliga. Väldigt smart, väldigt bra.

– Ingenting egentligen, det enda skulle vara om söndagar inte passar som leveransdag av någon anledning

Matkomfort lådaMatkomfort menykort

Råvaror

Råvarorna känns genomgående av hög kvalitet, det gäller såväl kyckling, lax och kött som Matkomforts egna såser och kryddblandningar. Märkbart är också storleken på förpackningarna och tillbehören. Det är genomgående generösa portioner, så middagarna räcker såväl till alla fyra runt bordet som till åtminstone en matlåda dagen efter.

+ Hög kvalitet, rejäla portioner och ordentliga innehållsförteckningar.

– Ingenting. Just kvaliteten och storleken på portionerna överraskade oss väldigt positivt jämfört med andra kassar.

Mat från MatkomfortMatkomfort mat

Menyblad

En av Matkomforts styrkor, förutom den höga kvalitén på råvarorna, är menybladet. Recepten är enkla att följa, med tidsangivelser så man får en uppfattning om hur lång tid det kommer att ta. Smart är också de enkla tipsen om hur man gör måltiderna mer barnvänliga, samt ”Henriks tips” som är kockens handfasta knep som man kan ta till sig i sin egen matlagning.

Matkomfort menykort

+ Lätta recept att följa på ett vikbart kort som inte tar någon plats i köket. Väldigt bra.

– En del smärre felaktigheter i menybladet, men det känns mest som korrekturfel (ett tillbehör från tisdagen som ska användas igen på torsdag, nämns inte på torsdagen)

Blir du sugen på att testa Matkomfort? Klicka här för Matkasseguidens unika rabatt!

Maträtter

Sojabakad lax med rödlök, kokt broccoli och asiatisk algsallad

Överraskande bra måltid. Laxen var väldigt fin. Inte torr utan fet, på det bra sättet. Men såsen var bäraren av hela måltiden. Distinkt smak av sojablanding, som satte fart på tallrikens alla beståndsdelar. Påminde om Teriyaki-lax. God asiatisk algsallad följde med också. Maten tog 25 minuter att laga.

Betyg: 4

Matkomfort lax

Pasta med citronstekt majskycklingfilé, tomatfärskost, cocktailtomater och grönsallad

Väldigt enkelt, men gott. En färdiggjord färskost som rördes ut med pasta, stekt kyckling och tomat satte smak på anrättningen. Den som vill ha en krämigare variant kan gärna slå på lite matlagningsgrädde när allting blandas samman, samt trycka i lite extra citronsaft. Den rivna citronzesten gjorde inte särskilt mycket avtryck i förhållande till mängden kyckling. Rejält med råvaror, inte minst den färdigskurna kycklingfilen kändes generöst tilltagen vilket var bra. Räckte till middag för fyra personer, samt en matlåda. En lite lyxigare variant av vardagspastan, men inget extraordinärt.

Betyg: 3

Matkomfort kyckling

Matkomforts gulasch på hängmörat nötkött från Ö-märkt med bulgur och pestomarinerad tomat

Det här var nästan som hämtmat direkt från restaurang. Gulaschen kom färdig i förpackning, bara att hälla över i kastrull och värma upp. Till det koka upp bulgur, tärna tomat och blanda med Matkomforts hemlagade pesto. Veckans överlägset enklaste måltid. Smakade väldigt mycket ”hemgjort” vilket är ett lika diffust som bra betyg. Inte för stark som vissa gulaschgrytor tenderar att vara, och idéen med bulgur som tillbehör gav mersmak. Den hemmagjorda peston till var god den med. Inte riktigt lika bra som en färsk pesto man själv slänger ihop precis innan servering, men ljusår godare än varianterna du kan köpa i matvarubutikerna.

Betyg: 4

Matkomfort ö-kött gulasch

Kryddstekt spett på gårdsgris med rostad vitlökscremé, pestogratinerad zucchini och ugnsrostad potatis.

Krävde lite mer tid, och planering, än veckans övriga rätter, men det var värt besväret. Potatisen skötte sig själv i ugnen, men zucchinin skulle skäras upp och penslas med pesto och köttet skäras i fina bitar. Inget omständligt jobb egentligen, men jag insåg hur extremt bekvämt och lättlagat allting varit tidigare i veckan.Maten var i alla fall väldigt god. Fin smak på fläsket som fick ett extra djup med den tillhörande kryddblandningen (chilipulver, paprikapulver, torkad ingefära, råsocker). Att pensla zucchini med pesto och sedan gratinera dom i ugnen var en väldigt god överraskning som vi garanterat kommer göra själva i framtiden. Men bäst av allt var den rostade vitlökscremén – grymt god. Vitlökscremén som blev över använde vi till köttfärsbiffar dagen efter, smakade lika bra den gången!

Betyg: 5

Matkomfort grillspett

Sammanfattning:

Matkomfort är den bästa matkassen vi har provat. Bra råvaror, generösa portioner, lättlagade recept och framförallt smakrika tillbehör (Sojasåsen! Vitlökscremén! Tomatfärskosten!) som förvandlar varje vardagsmiddag till en genomtänkt helgmåltid. Riktigt, riktigt, bra.

Även presentationen är genomtänkt. Enkla knep gör recepten mera barnvänliga, instruktionerna är tydliga för den som är ovan i köket och recepten presenteras på ett smart, vikbart och lite styvare papper som inte fladdrar iväg så fort du sätter på köksfläkten.

Men, det kostar ju också därefter. Vår kasse med fyra middagar för fyra personer (Matkomfort Premium) kostade 1 095 kr. Dom generösa portionerna gjorde att det blev en lunchlåda över efter varje måltid, men det är fortfarande mycket pengar för en matkasse (jämför med Linas matkasse som kostar 769 kr för fem middagar). Matkomfort har även en billigare variant, Matkomfort Bas, som kostar 725 kr. Vi har inte provat den, men skillnaden mot Premium-kassen är att Bas-kassen saknar grönsaker samt en del av de extra smaksättarna vi uppskattade så.

Blir du sugen på att testa Matkomfort? Klicka här för Matkasseguidens unika rabatt!

För den som har råd och vill äta väldigt god, varierad och lättlagad mat fyra dagar i veckan kvarstår dock betyget – Matkomfort är den absolut bästa kassen.

Glad Matkomfort-konsument

Blir du sugen på att testa Matkomfort? Klicka här för Matkasseguidens unika rabatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder