Vardagsmaten

Vardagsmaten är en av Axfoods satsningar och är även ett verktyg som ska hjälpa dig att matplanera din matkasse. Med Vardagsmaten får du recept för en hel vardagsvecka samlade, tillsammans med en inköpslista på alla ingredienser du behöver. Ingredienserna kan du sedan köpa på exempelvis Willys eller Hemköp och många av de varor som rekommenderas kommer från Axfoods egna märke Garant.

Förutom att du får en meny med färdiga recept och en inköpslista, blir även aktuella erbjudanden och rabatter automatiskt kopplade. Detta innebär att du inte bara kan handla smidigt i affären med färdiga recept, utan du kan även göra det till ett bra pris. Genom att du går till affären med en plan kan du handla mindre, få ut fler måltider och kasta mindre mat.

Vardagsmaten Axfood

Vardagsmaten – Maten och recepten

Alla recept som de på Vardagsmaten tagit fram passar för dig som vill lyckas med matlagningen men som även har andra vardagsbestyr. Recepten ska dessutom göra så att du har roligt i köket. Detta innebär att recepten är tillräckligt enkla för att lyckas med och du kommer garanterat ha tid att laga dem en vardagskväll. Men de är inte tråkiga för det, utan det bjuds på spännande smaker och matlagningstekniker som är utvecklande och omväxlande.

Recepten på sajten är framtagna av teamet bakom Vardagsmaten och är testade och framtagna exklusivt för medlemmarna. Maträtterna är dock inte anpassade efter särskilda behov som exempelvis vegetarisk kost, allergier eller dieter. Det är upp till dig att välja ett recept som passar just dina behov och finner du att ett recept inte faller dig i smaken, är det bara att enkelt byta ut till ett annat. Du kan välja att byta recept hur många gånger du vill, till dess att du känner dig nöjd. Alla recept som du finner på sajten är däremot barnvänliga och passar därför hela familjen.

De ingredienser som finns i recepten kan köpas på den butik som du själv föredrar. Men vill du ta del av de erbjudanden och kampanjer som kopplas till

de olika recepten måste du gå till just den butik som rekommenderas i receptet. Butikerna är valda utifrån var du bor och vilka butiker som ligger nära dig.

Hemsidan

Vill du bli medlem på Vardagsmaten kan du registrera dig på hemsidan. Då får du en egen sida där du kan anpassa Vardagsmaten utefter dina behov. Exempelvis kan du då välja din favoritbutik för att få rätt erbjudanden till din inköpslista. Dessutom kan du spara olika recept och receptveckor som du gillar samt fylla i annan information som gör att din matplanering fungerar på bästa sätt. Infon kan bland annat vara hur många portioner du vill att receptet ska vara för, hur många familjemedlemmar din familj har och vilken ålder alla i familjen är i.

Förutom att du kan få många spännande och goda recept på hemsidan finns även en avdelning som går under namnet Matlagnings-TV. Här hittar du ett tiotal klipp som Vardagsmaten gjort för att ge dig matinspiration i din vardag. Klippen består av ett antal olika personer som lagar goda rätter. Det är inte några professionella kockar som sätter på sig kockrocken, utan i klippen får vi se kändisar laga mat. Några exempel på kändisar som man har fått hjälp av i köket är bland andra Tobias Karlsson, Lina Hedlund och Pernilla Wahlgren. De recept som lagas i klippen är Vardagsmatens mest populära recept och klippen kan du se på sajten, på Facebook-sidan eller på Youtube.

Om du tycker att det är alldeles för omständligt att planera din matlagningsvecka framför datorn kan du ladda ner Vardagsmaten i din smartphone. Det finns en helt gratis app både för Iphone och Android och med appen har du recepten när du står i butiken och ska köpa dina ingredienser.

Företaget

Vardagsmaten.se är en sajt skapad år 2011 av Axfood, som bland annat ligger bakom matvarubutikerna Hemköp och Willys. Sajten Vardagsmaten skapade man för att förenkla det vardagspussel som de flesta stressande familjer försöker att få ihop. Man insåg att det blev mycket enklare och roligare att laga mat om man kunde matplanera på ett smidigt sätt. Man ville också att medlemmarna på sajten skulle kunna ta del av rabatter i butikerna Hemköp och Willys när de matplanerade på Vardagsmaten.se.

För att göra matplaneringen ännu enklare för Axfoods kunder har man även valt att lansera en app som är direktsynkad med Vardagsmaten.se. År 2011 var appen den näst mest nedladdade appen i App Store i Sverige. Axfoods egna livsmedelsmärke Garant är huvudpartner på Vardagsmaten och de flesta ingredienser i recepten finns att köpa från Garant.

Axfood AB, som alltså står bakom sajten, är ett av Nordens största börsnoterade bolag inom dagligvaruhandeln. Antalet egenägda butiker uppgår till över 250 stycken och utöver det samverkar Axfood med ett antal andra livsmedelsbutiker. Bolaget har en marknadsandel i Sverige som bara blir större för varje år och i framtiden kan Axfood mycket väl komma att bli störst.

 

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder