Viktväktarnas Matkasse

Viktväktarna har tillsammans med matvaruföretaget City Gross tagit fram Viktväktarnas matkasse som inspirerar till att äta smartare. Matkassen består av fem måltider för två eller fyra personer och har fokus på hälsosamma recept, färska råvaror och hög kvalitet. Du kan antingen hämta upp din matkasse i närmaste City Gross-butik eller få kassen hemlevererad, även om du inte bor på en ort med butik.

viktväktarnas matkasse

Viktväktarna har valt att ta fram denna matkasse för att de vill hjälpa sina kunder till en smart och hållbar livsstil. Med matkassen slipper du fundera över vad du ska laga varje dag och du kan vara säker på att du får en måltid som är både nyttig och oerhört god. Med Viktväktarnas matkasse kan du gå ner i vikt genom att äta god mat som du gillar, hela veckan. Alla maträtter och recept i matkassen är ProPoints-beräknade och anpassade för dig som är med i Viktväktarna. De passar dock även utmärkt för alla som enbart är ute efter att äta bättre mat.

Matkassen består endast av middagsmat men det är möjligt att lägga till exempelvis frukost eller någon basvara till din beställning. Utbudet är detsamma som i City Gross butiker.

Viktväktarnas matkasse – Maten och recepten

Alla recept som matkassarna bygger på är baserade på Viktväktarnas koncept med ProPoints och passar hela familjen. Vill bara några av familjemedlemmarna tänka på vikten, går detta hur bra som helst. Det medföljer alltid tips på hur portionerna enkelt kan kompletteras för att passa precis alla i familjen. Den som inte vill gå ner i vikt äter helt enkelt en lite större portion vid behov. Upplever du istället att ProPoints värdena på recepten är höga kan du välja att dela på portionerna eller halvera mängden pasta eller ris för att få ett lägre ProPoints värde. Den som väljer recepten till Viktväktarnas Matkasse är Karin Nileskog som är kost- och utbildningsansvarig hos Viktväktarna och har jobbat på företaget i över 20 år. De flesta recept är både enkla och snabba att tillaga, vilket innebär att du inte behöver tillbringa hela kvällen i köket.

Nästan alla recept i matkassen är hämtade från Viktväktarnas hemsida. Det finns dock några skillnader eftersom de recept som finns i matkassen anpassas efter de varor som matkassen innehåller och storleken på varorna. Ibland har det tillkommit någon ingrediens och ibland saknas en. Viktväktarna provlagar dock alltid recepten med ingredienserna som är med i matkassen. Varje kasse innehåller en färsrätt, en kycklingrätt, en kötträtt, en fiskrätt och en rätt med någon form av charkuteri.

Råvarorna i Viktväktarnas matkasse kommer som sagt från City Gross affärer och de är alltid färska. Allt kött är svenskt, styckat i butik och köttfärsen är nymalen. Produkterna i matkassen är utvalda efter säsong och det är inte ovanligt att de är ekologiska och ä-märkta (Äkta vara).

Köpprocessen

Du kan välja mellan att få din mat levererad hem till din dörr eller hämta upp den i närmaste City Gross-butik. Matkassen levereras till dig på måndagar mellan klockan 17 och 22. Vill du istället hämta din matkasse i butik kan du göra det varje dag mellan 16 och 19 på någon av City Gross 37 stormarknader. Oavsett vilken metod du väljer betalar du direkt på City Gross hemsida, vilket gör att båda metoderna går snabbt och enkelt. På hemsidan kan du betala med betal- och kreditkort samt fakturabetalning.

Matkassarna har ingen bindningstid och vill du inte längre ha en matkasse så är uppsägningstiden sju dagar. Du kan antingen välja att starta en prenumeration ifall du vill ha maten levererad, alternativt att du gör ett engångsköp av matkassen.

Hemsidan

På Viktväktarnas hemsida kan du få information om vilka recept som deras matkasse innehåller. Du kan dock inte beställa matkassen på deras hemsida, utan det gör du på City Gross hemsida. Det är även här som du väljer att lägga till fler produkter till din matkasse, hanterar din prenumeration och hittar svaren på alla dina frågor om matkassen.

Du kan däremot ta del av den veckomeny som finns i Viktväktarnas matkasse för tillfället på deras hemsida. Du kan även välja att klicka in på de olika recepten för att se vilka ingredienser de innehåller och hur maträtten tillagas. I recepten finns information om hur många personer maten är för och vilken svårighetsgrad receptet har. Är du nyfiken på vilka nästa veckas recept är, finns möjligheten att se dessa på Viktväktarnas hemsida. Dessutom hittar du via Viktväktarnas hemsida till företagets olika sociala medier, som exempelvis deras kostansvarigas inspirerande Instagram-konto.

Företaget

Viktväktarna är från början ett amerikanskt företag men kom till Sverige för över fyrtio år sedan. Företaget startades för att skaparen insåg att det bästa sättet att kontrollera sin vikt eller gå ner i vikt är genom att äta normal mat. Detta koncept har man hållit sig till och under de många år som Viktväktarna varit verksamma har de hjälp otroligt många människor med viktnedgång. Det kostprogram som Viktväktarna erbjuder är framtaget av kostexperter och näringsspecialister. Kostprogrammet är designat så att du ska gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt och det innebär en viktminskning på upp till ett kilo i veckan.

Enligt undersökningar har en person åtta gånger större chans att nå en viktnedgång på fem procent med Viktväktarnas metod än om de skulle försöka gå ner i vikt på egen hand. Viktväktarna använder sig av något som de kallar ProPoints och det är ett värde som beräknas med hjälp av en formel baserad på hur mycket protein, kostfibrer, fett och kolhydrater ett livsmedel innehåller. Alla medlemmar hos Viktväktarna får en ProPoints-budget som de ska använda till mat och dryck.

Varför Viktväktarna valde att samarbeta med City Gross var främst för att de hade alldeles för lite erfarenhet av livsmedelsbranschen och därför inte kunde erbjuda en matkasse helt på egen hand. City Gross valdes även för att de var intresserade av att ta fram en hälsosam matkasse för personer som vill hålla sin vikt samt att de erbjöd de allra bästa råvarorna i branschen.

 

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder