Exempelkasse för Familjekassen

Bland utbudet av matkassar från Bra Mat Hemma finns Premiumkassen, LCHF-kasssen, Familjekassen och GI-kassen. Här tar vi en närmre titt på hur en vecka med familjekassen kan se ut. Här ser vi menyn från vecka 13 2014.

 

Exempelkasse för Familjekassen

Se priser för Bra Mat Hemma

Bra att ha hemma

Som de flesta matkassarna så ska du ha vissa basvaror hemma för att kunna laga samtliga rätter och för denna vecka ser den listan ut så här:

bra att ha hemma

Mexikanska köttbullar serverade med tacocrème och råstekt potatis

God smak på köttbullarna som uppskattas av barn. Tacokryddmixen kan upplevas som något stark för de allra minsta. Det var en medium kryddmix från Coop.

Ingår i receptet: gräddfil, tacokryddmix, potatis, ströbröd, vatten, blandfärs, ägg spiskummin, salt och peppar.

råvaror köttbullar

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Blanda gräddfil och tacokryddmix. Låt stå i ca 15 minuter innan servering.

2. Tvätta av potatisen och skiva den tunt. Stek den i stekpanna så den för fin färg. Salta och peppra. Lägg över den i en egnsfast form och stek den färdig i ugnen ca 10-20 minuter.

3. Blanda ströbröd och vatten i en bunke.

4. Blanda ner färs, ägg, spiskummin samt salt och peppar i ströbrödsblandningen.

5. Rör om ordentligt så att allt blandas.

6. Rulla färsen till runda bollar (det är lättare med blöta händer).

7. Stek köttbullarna i smör/olja i stekpanna ca 5-10 minuter beroende på storlek tills de är genomstekta.

mexikanska köttbullar

Kycklingfärsgryta med smak av curry serverad med ris

Bra styrka på smaken i den här rätten. Bra att hålla igen och krydda gradvis om man har barn som ska äta.

Ingår i receptet: ris, kycklingfärs, curry, vatten, kycklingfond, mango cutney, maizena, broccoli, salt och peppar.

råvaror kycklingfärsgryta

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2. Fräs kyclingfärs tillsammans med curry. Salta och peppra.

3. Tillsätt vatten, kycklingfond/buljong och mango chutney. Låt småputtra i ca 5 minuter. Blanda ut maizena i lite kallt vatten och red av till önskad konsistens. Smaka av och tillsätt eventuellt mer. curry, salt och peppar.

4. Koka broccoli i ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Servera tillsammans med ris och kycklingfärsgryta.

kycklingfärsgryta

 

Kebab i tortillabröd serverad med honungsyoghurt och couscoussallad

Äts som tacos där du själv plockar ihop din kebabrulle med sallad, kött och sås. God sås med en smak som skiljer från den du vanligtvis får när du köper kebab ute på stan.

Ingår i receptet: matlagningsyoghurt, honung, couscous, majs, rödlök cocktailtomat, gurka, kebabkött, tortillabröd, salt och peppar.

kebab råvaror

1. Blanda matlagningsyoghurt med honung. Smaa av med salt och vitpeppar. Ställ in i kylen.

2. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen. När couscousen är färdig blandar ni i majs.

3. Skala och hacka rödlök. Dela cocktailtomat i halvor. Dela gurkan i mindre bitar.

4. Fräs kebabköttet tills det är genomstekt.

5. Fyll tortillabrödet med kött, grönsaker, honungsyoghurt och couscoussallad. Vik ihop och servera.

Kebab i tortillabröd med couscoussallad och honungsyoghurt

Mustig köttgryta

En rätt som tar lite mer tid. Grytan kokas i ca en timme och varma baguetter bakas av mot slutet av tillagningen av rätten.

Ingår i receptet: nötytterlår, lagerblad, vitlök, kalvfond, rödlök, morot, potatis, dijonsenap, maizena, salt, peppar, baguette.

råvaror höstgryta

Baguetterna ska bakas av på 200 grader i slutet av receptet.

1. Skär köttet i bitar.

2. Bryn köttbitarna i smör/olja i en kastrull, salta och peppra.

3. Tillsätt vatten så att det täcker köttet.

4. Tillsätt lagerblad, hackad vitlök och fond, låt  koka under lock i ca 30 minuter.

5. Skala och skär lök, morot och potatis i grova bitar och lägg i grytan. Fyll på med vatten så det täcker. Koka ytterligare ca 20 minuter. Rotfrukterna ska vara klara.

innehåll grytakoka höstgryta

 

6. Tillsätt dijonsenap. Låt puttra någon minut.

7. Red med maizena utblandad med lite kallt vatten lite i taget till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

8. Baka av baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.

höstgryta

Piccata serverad med tomatsås och pasta

Ingår i receptet: Pasta, rödlök, vitlök, krossade tomater, ägg, riven ost, vetemjöl, skinkschnitzel, salt och peppar.

1. Koka pasta, följ tillagningsanvisning på paketet.

2. Hacka löken och vitlöken fint och stek i olja.

3. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka på svag värme.

4. Smaka av med salt och peppar.

5. Vispa sönder äggen och blanda riven ost.

6. Häll upp mjölet på en tallrik.

7. Vänd köttet i mjölet och sedan i ostsmeten.

8. Stek köttet på medelhög värme i ca 3 minuter på varje sida.

9. Salta och peppra.

piccata med tomatsås och pasta

Priser Bra Mat Hemma

Typ av kasseMatkasseOrdinarie prisRabattkod
4 middagar 4 personerPremiumkassen945 krBRAMKG100
4 middagar 2 personerPremiumkassen699 krBRAMKG100
4 middagar 4 personerLCHF-kassen945 krBRAMKG100
4 middagar 2 personerLCHF-kassen699 krBRAMKG100
5 middagar 4 personerFamiljekassen789 krBRAMKG100
5 middagar 4 personerLåglaktoskassen839 krBRAMKG100