Fridaharju med Linas vecka 42

Så har då äntligen alla rätter lagats ur denna kasse. Jag har fått upp ögonen för olika smakkombinationer, flera mer lättlagade än man någonsin skulle kunna föreställa sig. Det har varit en bra balans mellan fisk, vegetariskt, fågel och kött.

FöretagLinas Matkasse
Typ av matkasseoriginal
Antal dagar5
Antal personer4
Allmän kommentarPlusMinus
Leveranskonstig tid (måndag vid 21) lätt att man inte är hemma då vilket man gärna vill vara med tanke på frysvaroratt frysvaror låg separerat. Att man fick sms om att leveransen kommit om man inte var hemma dåatt det var i en kasse och inte låda/box
Råvarorbra kvalitetsamma som tidigare punktkommer inte på något
Receptfanns till alltatt de inte föreslog hur mycket olja eller ost som rekommenderades. Läs blogg för mer info
Namn på rättBetyg 1-5 (5=bäst, 1= sämst)
Maträtt 1Kalkonfärsbullar i kokosmjölk med ingefära och koriander4
Maträtt 2Biffstroganoff3
Maträtt 3bräckt picnicbog med rostade rotsaker, ädelostsås och pärontärningar5
Maträtt 4rostad ratatoille med örtkeso2Se Frida tillaga och servera här!
Maträtt 5spättarullader med cremé fraiche och dillstekt blomkål1Se Frida tillaga och servera här!

Biffstroganoff med gräslök och DijonBiffstroganoffRostad Ratatouille med Örtkräm och TagliatelleKalkonfärsbullarBräckt picnicbog med höstens rotfukter, ädelostsås och päronpicnicbogKalkonfärsbullar i kokosmjölk med ingefära och korianderRatatouilleSpättarullader med créme fraiche och dillstekt blomkålSpättarulladerI denna matkasse, likt andra, används samma slags ingredienser i de olika maträtterna vilket leder till att allt används upp och svinnet minskar. För att lyfta något ur just den här kassen så är det valet av ingredienser i exempelvis grytor och såser, Lina har valt att göra det mesta på mjölk med redning för att sedan piffa till med crème fraiche 34 %, grädde eller mögelost. Detta leder till att rätterna håller goda mått när man ser till energimängd och fördelning och rätterna passar då likväl till vardag som fest. Proteinmängden är väl tilltagen till varje rätt vilket leder till en behaglig mättnad. De flesta rätter är naturligt gluten-/mjölfria genom att ris eller potatis serveras som kolhydratskällor vilket är positivt ur ett hälsoperspektiv. Det som var lite sämre med kassen är att leveransen kom på måndag kväll, på något sätt blev det lite svårt att anpassa så att man var hemma vid den tidpunkten, söndag är ett bättre alternativ. I de flesta rätter står även socker eller vetemjöl med som ingredienser vilket jag tycker är synd och jag blir lite frågande då jag vet att Lina är dietist. Vi själva bytte ut mjölet mot maizena vilket funkade toppen samt uteslöt det lilla sockret i varje rätt vilket inte påverkade smaken då alla rätter smakade riktigt bra. Överlag är vi nöjda och skulle mycket väl kunna tänka oss att beställa Linas matkasse igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder