Premiär på recensioner av matkassar

Premiär på recensioner av matkassar

Idag startas Matkasseguidens artikelserie med recensioner av matkassar. I samarbete med bloggare, journalister och skribenter kommer recenseras marknadens matkassar. Målsättningen med artikelserien och den nya avdelningen är att erbjuda dig som besökare mer och bättre information om marknadens matkassar. Först ut är Britta på Brittabloggar.se som recenserar Familjematkassen från MatHem.

Trevlig läsning önskar Matkasseguiden

Familjematkassen från MatHem

Jag fick möjlighet att testa familjematkassen från MatHem. Sammanfattningsvis är vi nöjda, råvarorna var väldigt fina och att recepten var goda och lättlagade.

Att det är en familjematkasse innebär rätterna är lite mer barnanpassade, det är fem rätter beräknade till två vuxna och två barn. Det finns även små tips hur man kan göra rätterna med barnvänliga, tex genom att ha morötterna separat. Jag har däremot glädjen att ha en tvååring hemma som äter precis allting så vi barnanpassar inte alls, därför kan jag inte svara på hur barnvänlig kassen är…

Men maten då? Råvarorna var otroligt fräscha. Det som skulle vara fryst var fortfarande fryst när vi fick det och allting höll till slutet av veckan. Köttet var färskt och gott – jag har knappt sett så fin kalvfärs i vanliga mataffärer… Dessutom var en hel del ekologiskt och riset var rättvisemärkt, vilket jag gillar. Vi fick även med en burk fint flingsalt.

Bild på maträtt från MatHem
Recepten var lätta att följa och roliga, de kändes varken överdrivet onyttiga eller nyttiga utan som husmanskost är mest. Det var inte jättemycket grönsaker, en dag lade vi till lite extra när det kändes snålt. Allt var väldigt gott och trevligt, inga helt nytänkade rätter men långt ifrån tråkigt. Och variationen var bra – en vegetarisk soppa, en husmansrätt, en fiskrätt, en kycklingrätt och en med fläsk.

Bild på maträtt från MatHem
Nackdelarna då? Ja, som med alla matkassarna är det dyrare än att köpa varorna separat. Men det går ju dock inte att komma ifrån hur otroligt bekvämt det är att någon annan planerar, handlar och bär hem maten åt en. Att inte behöva fundera på vad man ska laga till middag utan veta att man kan välja mellan ett antal rätter där alla ingredienserna finns hemma. Men om man som vi har för vana att handla på extrapris blir det en bra bit dyrare. Jag är dessutom glutenintolerant, så jag måste i alla fall justera och ändra en del.

Jag tycker absolut att den här kassen är den bästa vi testat, att råvarorna höll hög kvalitet och att recepten var roliga och enkla. Och maten var verkligen väldigt god.
Läs mer om MatHems matkassar här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder