Forskning om matkassar, matplanering, hälsa och mobilen

Frågan är om matkassar och mobilen hör ihop? Enligt de senaste forskningsrönen så är det så. Forskare har vi Linköpings Universitet forskat i ämnet och via testgrupper (familjer och andra typer av hushåll) genom att testa matplanering via matplaneringstjänsten PlanEatSmile och funnit goda resultat.

TV4 nyheterna som har uppmärksammat forskningsstudien i nedan publicerade webbklipp säger i en kommentar att ”Bättre hälsa, besparing av tid, pengar och miljö låter ju som något alla önskar oss. Nyligen avslutades en pilotstudie vid Linköpings Universitet för den webbaserade matplaneringsatjänsten PlanEatSmile som i kombination med en matkasse ska få dig att bli hälsosammare.”

På Matkasseguiden är vi intresserad av allt som rör matkassar men även ny teknik och hälsa. Att mobilen och matkassen är här för att stanna tycker vi är självklart, men, är positivt överraskade av Linköpings Universitets forskning i ämnet där ny teknik och matkassar leder fram till bättre hälsa och mer tid.

Kommentera gärna på artikeln och berätta vad du tycker om matkassar och mobiler i förhållande till hälsa och tidsbesparing. Idag finns flera väl använda appar för exempelvis träning och att göra listor, men, ökar eller minskar de egentligen vår stress och tid? Vill vi verkligen veta exakt hur snabbt eller långsamt våra Facebook-vänner springer, eller, hur ofta de besöker gymmet?

På Matkasseguiden.se listar vi och guidar till alla matkassar, oavsett om de är hälsosamma, GI, vegetariska eller barnens favorit. Jämför alla matkassar här.

Jämför alla matkassar

Matkasseguiden rekommenderar dig som vill spara tid och hälsa att titta närmre på Linas Matkasse och GI-boxen som du hittar i Matkasseguiden.se’s topplista. Båda med uttalad hälsoinriktning och tidsbesparing.

Matkasseguidens topplista

Här kommer klippet från TV4 nyheterna:

App%20och%20matkasse%20ger%20b%C3%A4ttre%20h%C3%A4lsa

Speciellt nu, i januari, så handlar mycket om diskussionerna i samhället om två saker; hälsa och ekonomi. Det som kan ses som en bakfylla eller ett bakslag efter julens shopping och goda mat ligger ”som vanligt” i januari, men, som du säkert vet är vi redan på väg mot ljusare tider och inom en kort framtid nås vi av den svenska förvåren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder