Recension av Matkomforts premium vecka

Recension av Matkomforts premium vecka

Matkasseguiden.se testar under vecka 8 Matkomforts middagslösning innehållande fyra middagar. Vill du veta mer om vad som serverades och hur det smakade?

Läs hela recensionen här!

Leverans:

Matkomforts middagslösning levereras till hemadressen på tid som passar de flesta, detta bokas enkelt via Matkomforts hemsida som precis har fått nytt utseende och förbättrade funktioner; Som kund erhåller man leverans på söndagar mellan kl 14-22 och kan redan på torsdagen innan leverans se en exakt leveranstid på sitt eget kundkort på Matkomfort.se.

Det ringer på dörren och chauffören möter med en snygg låda som innehåller alla delar för middagarna den kommande veckan. Smart, effektivt och genomtänkt; var sak på sin plats, antingen i orginalförpackningar eller i stabila plastburkar. Allt tydligt märkt med dag och symbol för dagen. Såväl burkar som låda är av så pass bra kvalitet att de med lätthet kan återanvändas i hushållet.

Tillsammans med maten kommer en smidig översiktsplan med beredningsanvisningar och tips för barnfamiljer och Henriks (Matkomforts köksmästare) proffstips.

+ Smidigt. Kommer enligt avtalad tid och chauffören hör punktligt av sig med tanke på de speciella önskemålen som testats inför leveransen.

– Ingenting.

Råvaror:

Råvarorna är blandade med produkter som från början är förberedda eller helt färdiga; direkt från Matkomforts kockar och kök; köttfärsåsen till pastagratängen, dressing till sallad, buljong till kyckling och senapscréme till den kallrökta laxen. Kycklingen är färsk från Kronfågel, pastan är av ett bra italienskt märke och den kallrökta laxen kommer från Leröy. För att nämna några exempel. Påkostat och seriöst.

+Fräscht, bra packat och allt som behövs är med. Samtliga maträtter känns färska och bra veckan igenom.

–Små detaljer, varför inte skriva ut vilket ris som kommer i risburken till den svenska risotton?

Menyblad:

Eftersom Matkomforts middagslösning inte är någon traditionell matkasse så följer det med en beredningsanvisnig som enkel att förstå och tilltalande. Inte så mycket att säga om det hela.

+ Tydligt och lättöverskådligt. Momenten beskrivs i tydliga steg som är enkla att följa.

– Vissta rätter tar något längre tid att förbereda än det har angivits.

Maträtter:

Svensk risotto med kallrökt lax, ärtor och rödlök samt mild senapscreme

Veckans fiskrätt. Den kallrökta laxen är redan färdig. I vårt hushåll valde vi faktiskt att ”fuska” och ersätta den svenska risotton med en italiensk variant vilket tog längre tid men gav middagen ytterligare höjd. Laxen är en av de bästa som vi har ätit som kallrökt. Risotton med lökbas i rödlöken samt med gröna ärtor och paprika blev god och väl balanserad. I det stora hela enkelt och riktigt gott.

Betyg: 4

Citron och svartpepparstekt kycklingbröst med örtbuljong, ugnsbräserad purjolök och ingefärsglacerad morot

Veckans kycklingrätt och veckans absoluta höjdpunkt. Tog längre tid än utsatt men anrättning hade kunnat serverats på en bättre restaurang. Kycklingen från Kronfågel i stora saftiga filéer ihop med den buljongkokta purjolöken och ingefärsglacerade morötterna var en riktig hit. Nyttigt, gott och nytänktande. Inget man normalt lagar själv – innan man nu vet hur enkelt det är att jobba med buljong i matlagningen.

Betyg: 5

Pastagratäng med nötfärs, grädde och ost, grönsallad med rödlöksvinegrette

Veckans färsrätt. Färsröran kommer färdiggjord i en snygg låda. Pastan är som tidigare nämnt av ett finare märke och rödlöksvinegretten är redan klar. Efter snabbt kokad pasta står en riktigt stor gratäng färdig i ugnen. Veckans enklaste rätt att förbereda och samtidigt den mest slätstrukna. Innehållet i färsröran är bra men behöver kryddas upp. Kanhända att den ska passa även de minsta i hushållet men eftersom vi inte har några mindre barn hade en kraftigare kryddning varit på sin plats.

Betyg: 3

Kryddstekt karréspett med rotfrukts bbq, citronstekt broccoli och rostad potatis

Veckans fläskkött. Instället för att steka karréspetten grillades dem hemma hos oss. Gott och nyttigt. En riktigt fin fläskkarré blev enkelt till goda kryddiga grillspett. Den citronstekta broccolin och rostade potatisen blev matiga tillbehör och eftersom fläskkarrén är ganska marmorerad räckte det fint med den tomat och rotsaksbaserade bbq-såsen.

Betyg: 4

Pris:

Klicka här för att läsa om Matkkomforts aktuella erbjudande hos Matkasseguiden!

De aktuella priserna för att Matkomforts olika middagslösningar hittar du här – Jämför matkasse och middagslösningar.

Slutsats:

Middagarna var väl tilltagna och det blev faktiskt matlådor över efter varje middag, trots att vi är relativt stora i maten i hushållet. Middagarna var lätta att förbereda, maträtterna goda och kändes moderna och nyttiga.

Det positva med middagslösningen från Matkomfort är att det blir ännu mer bekvämt och dessutom mer vällagat snabbare än med ett vanligt matkasse-abonnemang. Allt ingår och det känns trots ett lite högre pris än de billigaste matkassarna – riktigt prisvärt.Recension av Matkomforts premium vecka

Här avslutas recensionen med ett gäng bilder från den gångna veckan!

Recension av Matkomforts premium vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder